Loading...
Va multumim pentru inscrierea
in baza noastra de date.
Targul Taranului Roman

Prezentare

Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman este o organizatie nonguvernamentala, non-profit, care sustine agricultura durabila, micii fermieri si miscarea Slow Food.

Principalul proiect al Asociatiei este Targul Taranului, o piata de mici producatori, prin care este constituita un lant alimentar scurt, pentru un contact direct cu consumatorii.

Consumatorilor le oferim, sub deviza Slow Food "Gustos, curat si corect pretuit!", produse traditionale si locale romanesti, alimente traditionale, proaspete, preparate dupa vechi retete, direct de la cei care le fac.

O piata a produselor traditionale este cel mai potrivit fel de a asigura pastrarea si dezvoltarea biodiversitatii Romaniei, prin sustinerea producatorilor traditionali. Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman a organizat in 2010 mai multe activitati integrate in miscarea Slow Food din Romania, precum si cea din Balcani, iar in octombrie 2010, a fost prezenta cu un stand, la evenimentul Salone del Gusto din cadrul evenimentului Terra Madre 2010, de la Torino.

Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman este si membru al platformei de advocacy PAES - Platforma pentru o Agricultura Echitabila si Sustenabila, care include mai multe organizatii neguvernamentale din Romania, implicate in proiecte de dezvoltare rurala durabila si de conservare a biodiversitatii.

Din 14 martie 2009, Targul Taranului este oferit publicului la ARK-Bursa Marfurilor, in Str. Uranus colt cu str. Rahovei 196 A, sectorul 5, Bucuresti. In perioada 12 aprilie - 26 octombrie 2008, micii producatori au fost invitati la fiecare sfarsit de saptamana in Piata Amzei, sectorul 1 al Capitalei. De la 1 noiembrie 2008, Targul Taranului Roman a fost gazduit la Muzeul Taranului Roman, in Sos. Kiseleff nr. 3, sectorul 1, Bucuresti. Din decembrie 2008,Targul Taranului este in fiecare weekend, organizat la ARK-Bursa Marfurilor. In perioada 2007-2008, Targul Taranului Roman a fost organizat de catre Grupul de Initiativa Radu Anton Roman impreuna cu Primaria Sectorului 1. Alaturi de acestia sustinatori au fost Asociatia Macondo, Fundatia ADEPT, Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVA), Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania. Incepand cu anul 2009 Targul Taranului Roman este un proiect organizat si administrat de catre Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor.

Pentru mai multe informatii scrieti la e-mail: contact@targultaranului.ro

Instrumentar gastronomicThe ARK, cu piata in spateSlow Food Bucuresti - Valahia GusturilorFamilia Istrate de la FundataDe-ale guriiEarth Market/Targul TaranuluiEarth Market
 
 
 
Parteneri: