Evenimente
Program Targ in decembrie 11-01-2011, Bucuresti Iata care este programul Targului Taranului in luna decembrie: 3-4, 10-11, 17-18, 21-22-23. Pentru ultimele 3 zile dinaintea Craciunului, ne gandim sa organizam un eveniment. Stati pe receptie! | |
Piata, piata, in acest week-end 11-26-2011, Bucuresti Targul Taranului va propune si in acest week-end (28-29 noiembrie 2011), o intalnire cu mici producatori si produsele lor locale. Familia Oancea include in gama de produse, cateva cu atestat traditional, familia Bangala deasemenea, inclusiv familia Istrate. De la Talmaciu aduse, de la Fundata, de la Valea Mare.
| |
Terra Madre Day 12-10-2011, Bucuresti Aflata in cel de-al treilea an, Terra Madre Day este celebrarea globala de catre miscarea Slow Food, a produselor alimentare locale, bune, curate si corect pretuite. Comunitati ale hranei organizeaza evenimente, intalniri, expozitii, conferinte. In Romania exista 10 grupuri Slow Food si 2 Prezidii. Pentru a afla despre evenimentele din Romania, clic aici. | |
EURO GUSTO 2011 11-18-2011, Tours A doua editie a Euro Gusto, bienala europeana Slow Food, dedicata gustului, biodiversitatii si culturii hranei, a avut loc la Tours in Franta, in perioada 18-20 noiembrie a.c. In marja acestei manifestari, a avut loc si reuniunea liderilor Slow Food din 29 de tari europene, la care a participat si fondatorul si presedintele in exercitiu, Carlo Petrini, pentru a discuta viitorul organizatiei. | |
Marche de Noel, la The ARK 12-17-2011, Bucuresti Doua motive sa ne vedem la The ARK: de la Targul Taranului sa cumparati produse locale, gustos, curat si corect pretuite si sa luati cadouri de designer pentru cei dragi de la Marche de Noel.
| |
Targ de Paste la Earth Market 04-11-2012, Bucuresti Miercuri, joi si vineri, inainte de Paste (11-12-13 aprilie a.c.), avem patru tipuri de oferte: afumaturi de la Oancea si paine de la Molnar, branzeturi din Poiana Sibiului, de la Manutiu, cozonac Bujor. Sucul de mere Valea Mare, un brand romanesc local, gandit si pus in valoare de familia Manolescu. Si legume de langa Targoviste, aduse de niste tineri legumicultori. Hai hrana lenta! | |
Terra Madre Day, celebram hrana locala! 12-10-2011, Romania Terra Madre Day in 10 decembrie, este o zi speciala pentru miscarea Slow Food din intreaga lume si pentru grupurile Slow Food in Romania. Este ziua in care este celebrata hrana, agricultura durabila, eco-gastronomia, prin evenimente, intalniri dedicate hranei si educatiei pentru hrana, gust si produse locale. Calendarul evenimentelor dedicate Terra Madre Day in Romania aici.
| |
Ce veti gasi la The ARK 12-21-2011, Bucuresti La piata noastra, oferta este consolidata, asezata, dupa cativa ani. Produse locale serioase precum si cei care le realizeaza. Afumaturi de la familia Oancea, de la Talmaciu, la dinsa este mereu coada, are si produse cu atestat de produse traditional. Apoi branzeturi proaspete si maturate de la familia Istrate de la Fundata. Li se alatura dl. Anghel cu vinurile si paine cu nuci sau masline. Sucul de mere de la Valea Mare Pravat, bate orice alt suc de pe piata la gust. Iar cozonacul Bujor, este deja renumit. Va steptam. Restul sunt surprize.
| |
Prezentare de sucuri Valea Mare 01-28-2012, Bucuresti La Earth Market/Targul Taranului, va asteptam simbata 28 ianuarie la prezentarea sucului de mere fara ingrediente, nediluat, nepasteurizat, de la Valea Mare-Pravat. Marca este evident "Valea Mare". Prezentarea intre 9.00-11.00. Vanzarea in aceeasi zi si duminica 29 ianuarie 2012.
| |
Atelier de framintat paine cu Iulian Dutu 01-29-2012, Bucuresti Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman promoveaza organizarea de catre Incubator 107 a atelierului de framintat paine cu Iulian Dutu, in acest week-end. Iulian vine de la Raul Alb, din judetul Hunedoara. Acest atelier va avea loc in Bucureşti, la sfarsitul lunii, mai exact in 28 si 29 Ianuarie, incepand cu ora 15.00 si se va tine la sediul Incubator107 din str. Traian 107, in curtea din spate, sus, la mansarda. Cei doritori se pot inscrie trimitand un mail la adresa inscrieri@incubator107.com, mail in care trebuie motivata participarea, de unde au auzit de incubator si un numar de telefon. Donatia minima pentru atelier: 15 RON. | |
Produse talmacene de la Oancea 02-18-2012, Bucuresti Simbata si duminica, neabatut. De la Talmaciu, din str. Cibinului nr. 58, produse de traditie si de bun gust. Maria Oancea este de fel din Talmaciu, judetul Sibiu. Aduce in fiecare week-end, la Targul Taranului, produsele vedeta ale familiei sale, avand atestat de produs traditional. Si-a construit o clientele fidela, in peste un an de prezenta in mijlocul nostru. Isi cunoaste foarte bine produsele, foloseste retete de familie, lucreaza in conditii sanitar-veterinare atestate, tot ceea ce ofera publicului.
Produsele sale sunt: carnati de porc cu busuioc, carnati de oaie, pecie Paltinis, pastrama Prejba, muschiuleti Cindrel, cotlet ciobanesc.
| |
Reluam Targul Taranului/Earth Market 01-14-2012, Bucuresti Targul Taranului a pornit in 2007, ca un proiect de readucere in circuitul public a produselor locale. A devenit un exemplu bun de copiat si in 4 ani au fost create numeroase clone. Am ramas in continuare un creuzet, o piata mica, un proiect Earth Market, care ofera un set redus dar de incredere, de produse, de la un numar mic de producatori de produse locale, precum si ocazia unei relatii noi. Targul Taranului eate locul in care asteptam intrebari din partea publicului cu privire la metode de productie, la animale si plante, la traditii.
Reluam Targul Taranului, in al cincilea an. La The ARK, de doi ani piata fiind si proiect Slow Food.
| |
Cine vine in acest weekend ? 02-25-2012, Bucuresti Pentru sambata 25 februarie si duminica 26 februarie, vor fi branzeturi de la Poiana Sibiului, prajituri de la Maramures, paine de la Molnar, zacusca, dulceata si sucuri de la Nucet. Se pare ca va fi si oferta de miere si o crema minunata cu propolis de la dl. Gheorghitescu. Insa doar duminica 26 februarie. Ne gasiti la parterul Bursei Marfurilor, la The ARK.
| |
galerie foto | 15 ian: GourmeTraditional redeschide Targul Taranului 01-12-2011, Bucuresti Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman deschide Targul Taranului pentru anul 2011 cu GourmeTraditional. Targul Taranului reincepe din ianuarie, al patrulea an de existenta a sa, in aceasta saptamana in 15 si 16 ianuarie, la ARK-Bursa Marfurilor, in Bucuresti. Este un proiect non-profit dedicat sprijinirii fermierilor, sustinerii renasterii produselor locale, cu scop cultural si educational, al Grupului de Initiativa Radu Anton Roman. Tiberiu Cazacioc, coordonatorul proiectului spune: “Ne dorim ca Targul Taranului sa fie considerat o piata model, in care publicul sa gaseasca produse de calitate, gustoase, curate si corect pretuite. Iar cei din spatele tejghelelor sa fie mereu cei care au preparat si supravegheat realizarea produselor locale prezentate si normele sanitar-veterinare sa fie respectate. |
galerie foto | Lucruri bune de la Mihaela 11-13-2010, Bucuresti Ratatouille de la Mihaela Moldoveanu. A.k.a. Creatorii de paine, Mihaela va asteapta sambata si duminica la Targul Taranului de la ARK Bursa Marfurilor cu placinti cu carne de pui si praz, placinti ratatouille (vinete, dovlecel, ardei, ceapa, rumenite cu seminte de in si susan dulce), paine cu masline, nuci, integrala si focaccia cu rozmarin, dar si cu galuste cu prune..
|
Fermieri bulgari la Targul Taranului 10-30-2010, Bucuresti Sambata 30 si duminicÄ 31 octombrie 2010, la Targul Taranului/Earth Market, Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si WWF Programul Dunare-Carpati, au invitat tocmai de dincolo de Dunare, un grup de patru producatori bulgari, cu minunate, savuroase si gustoase produse traditionale. Milio Trofilov vine cu branzeturi si iaurt din lapte de bivolita si din lapte de vaca. Maria Mihalkova aduce gustoase placinti, gemuri, pasta de ardei si alte produse traditionale, vin organic Aronia si sucuri. Tsvetana Todorova cu aromate placinti, miere de la sud de Dunare, rachiu bulgaresc, si tesaturi artizanale. Iar Turai va aduce branza galbena.
| |
Earth Market invitat la Salone del Gusto, Torino 10-21-2010, Torino In acest an, Slow Food Italia organizeaza Salone del Gusto, in cadrul reuniunii Terra Madre 2010, in perioada 21-25 octombrie. Participa din Romania mai multe grupuri Slow Food, Presidium Branza de burduf si Earth Market Bucuresti. Pentru detalii privind evenimentul click aici: http://bit.ly/czy652 | |
Din toamna, din nou impreuna 09-04-2010, Bucuresti Reluam, reluam, reluam, seria de evenimente Targul Taranului/Earth Market la ARK Bursa Marfurilor. Flaviu, dl. Anghel, Horia si Stefan, Ionut Oancea, Ghita Barza, va asteapta pentru a sta de vorba despre ceea ce stiu sa faca bine si gustos, produse locale din retete traditionale. Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor va ofera aceasta intalnire sub deviza Slow Food: "Gustos, curat si corect pretuit!"
| |
galerie foto | Seara Jamie Oliver si un pic de Earth Market/Targul Taranului 08-26-2010, Bucuresti Clubul La Bibliotheque si editura Curtea Veche te invita la celebrarea cartii 'Acasa la Jamie'. Jamie n-o sa ajunga din pacate, in schimb invitatii speciali Dan Silviu Boerescu si Nicolai Tand o sa se intreaca in maiestrii pentru voi gatind live cateva din retetele lui. Cateringul evenimentului va fi asigurat de La Cantine, iar Targul Taranului va organiza o mica piata cu producatori romani, de unde puteti degusta sau cumpara pentru acasa branza de capra, vinuri, miere si produse apicole, dulceturi si alte bunatati. Parteneri: BBC Good Food, Jurnalul National, bucatarescu.ro, 121.ro, Earth Market/Targul Taranului, La Cantine de Nicolai.
Cand: joi 26 august, ora 19.00. Unde: str. Duiliu Zamfirescu nr.10, sector 1, Bucuresti. Info: www.labibliotheque.ro
|
Ultima saptamana a sezonului Earth Market 07-24-2010, Bucuresti Si in aceasta vara, luam o pauza. Intrerupem proiectul nostru Earth Market/Targul Taranului, din cauze ce tin mai mult de capacitatea producatorilor care ne sustin, de a fi prezenti si vara in piata. Ne propunem sa redeschidem in primul weekend din septembrie. Pana atunci, veniti la ARK Bursa Marfurilor in 24-25 iulie a.c.!
| |
Targul Taranului si Earth Market, in doua locuri 07-09-2010, Bucuresti Doua locatii pentru cei interesati. Sambata si duminica, 10 si 11 iulie, Targul Taranului si Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, aduc mai aproape oamenii care pastreaza retetele originale ale produselor de ferma taraneasca si povestea locului de unde vin. La ARK Bursa Mărfurilor, vis-a-vis de Piata de flori Cosbuc, info@targultaranului.ro.
Sambata si duminica, 10 si 11 iulie, Earth Market Bucuresti si Slow Food Valahia Gusturilor Bucuresti va invita la o pauza de relaxare si o gura de aer proaspat! De dimineata de la ora 9:00 pana dupa-amiaza, Earth Market va asteapta cu veselie si oameni primitori la Muzeul Taranului Roman.
| |
Cu de-amanuntul despre acest weekend 07-03-2010, Bucuresti Targul va fi inveselit in weekend-ul asta de producatori cu mezeluri felurite precum: domnul Svart Ovidiu din Suceava cu produse afumate si o excelenta sunca presata, doamna Oancea de la Sibiu cu pastrama din pui afumata, smantana de casa si carnatii cu busuioc, domnul Bangala cu deja renumita branza de burduf cu ardei si telemea de oaie, domnul Barza de la Sibiu cu carnatii de oaie picanti, cu apetisantele pastrame facute in bait propriu si salamul de mistret, domnul Horia ne va incanta cu lapte proaspat de capra si variatele tipuri de telemea si deasemenea Maitre Nicolas cu o branza de capra facuta dupa o reteta frantuzeasca "pour les connoisseurs". Pe langa lactate si carne targul se va bucura si de legume de sezon: dovlecei, cartofi noi, salata, ceapa,telina, morcovi, rosii, castraveti, porumb, dar si de fructe precum zmeura, capsuni, cirese, caise si multe altele. Ca totul sa se incheie cu veselie se adauga un pahar de tuica "doi ochi albastrii" din Arges de la domnul Florescu sau un vin de casa de la domnul Stefanescu.
| |
Cu branza de capra, nu este de glumit 06-26-2010, Bucuresti La Earth Market/Targul Taranului, va propunem ca producatori familia Oancea si familia Barza din Talmacel (Sibiu) familia Bangala si Istrate din Fundata (Brasov). Ei realizeaza in gospodaria proprie si ofera in cadrul Targului, de peste 2 ani, produse din carne de vita, porc, oaie. Tot la targ va puteti intalni cu fermieri locali, care aduca legume si zarvaturi proaspete. Ei sunt cei care le cultiva, in familie. Veti gasi si produse de la "Pisica grasa", "Arborele vietii" si "Creatorii de paine": prajituri de casa, placinte cu branza de capre, paine-bagheta cu masline sau cu nuca. "La ciorbarie" este pregatita cu ceva de-ale gurii, daca ne faceti o vizita. In 26 si 27 iunie, a.c. conform programului obisnuit.
| |
galerie foto | 12 si 13 cu noi la Earth Market 06-12-2010, Bucuresti Mozarella de bivolita. Pastrama de vitel in bait. Branza de capra adusa de Horia. De la Oancea, de-ale oilor. Legume ÅŸi zarzavaturi din imprejurimile Bucurestiului. Un pic de vin ecologic. Si totul impachetat Slow Food. Earth Market la ARK Bursa Marfurilor, in 12 si 13 iunie 2010. |
galerie foto | Paine taranesca dar si retete originale. La Targul Taranului. 06-05-2010, Bucuresti Produse de brutărie. Reţete tradiţionale şi originale cu masline sau nuci. O ciorbă buna “La ciorbarie". Cu prietenii, la un vin de podgorie mica, cu branzeturi si afumaturi, amestecuri de plante. De la doamna Mustatea. |
galerie foto | In 1 si 2 mai la Targul Taranului/Earth Market petreci! 04-26-2010, Bucuresti Va oferim in acest sfarsit de saptamana (1-2 mai a.c.) o intalnire cu produsele traditionale si cu familia Oancea, Barza de la Talmacel, cu Istrate si Bangala de la Fundata, cu familia Trifu si Molnar. Alaturi de ei ii puteti gasi pe Chise, Florescu, sucul de la Malancrav, branza de bivolita de la Transylvanian Buffalo, pe dl. Fichiu Gheorghe. Mihaela Moldovan va ofera paine la cuptor, cu masline, nuci, cu tarate. Un program al Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si al Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor. Atelierul culinar "La ciorbarie" va asteapta cu o ciorba buna, sa lasati un pic grijile deoparte si sa va desfatati cu un preparat traditional, din ingrediente locale. |
galerie foto | Targul Harmony si Targul Taranului 05-19-2010, Bucuresti Regaseste-ti starea de bine! La Targul Harmony, editia a 4-a, gasesti suplimente nutritive, cristale, produse naturale si bio pentru o viata armonioasa. La Targul Taranului te intalnesti cu produsele traditionale, demancare, comunitate si identitate. In 22 si 23 mai 2010, la un loc, Targul Taranului si Targul Harmony. Vis-vis de Piata de flori Cosbuc. La ARK Bursa Marfurilor, in str.Uranus. Un avanpost natural si traditional Radio Guerilla. |
galerie foto | Suntem altceva si gasiti diversitate 05-15-2010, Bucuresti In 15 si 16 mai 2010, un nou test de educatie culinara la Targul Taranului/Earth Market, cu branza cu carbune vegetal, busuioc cu branza de burduf, hrean cu afine, gem de caise cu dovleac, miere de rapit sau cu scortisoara, serbet de struguri, fructe in miere, muraturi la bidon si tuica palita. De fapt avem mai multe de oferit: "La ciorbarie" pentru cei care adasta cu prietenii pe la ARK. Cam atat.
|
galerie foto | Sa ne revedem in 6 si 7 februarie 02-03-2010, Bucuresti Sambata si duminica, 6 si 7 februarie 2010, la Targul Taranului, produse traditionale pentru cei care le doresc si producatori locali ce pastreaza retetele originale, povesti despre locul unde sunt pregatite si oamenii care se straduiesc sa transmita traditia si valoarea acesteia. La Bucuresti, ARK Bursa Marfurilor, langa Piata de Flori George Cosbuc, in vechea Cale a Rahovei la 196 A, colt cu str. Uranus. |
Tara Fagarasului descaleca la Bucuresti 03-12-2011, Bucuresti Un eveniment de sustinere si promovare a culturii si produselor locale, organizat la invitatia Asociatiei Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, de catre Slow Food Tara Fagarasului si http://www.tarafagarasului.eu/. In programul manifestarii Slow Food, avem o intalnire cu producatori din Tara Fagarasului, sambata si apoi duminica, pranz si brunch cu mancaruri traditionale, o prezentare studiu despre femeia din Tara Fagarasului – old/new, precum si fotografii si suveniruri. Sambata si duminica 12 si 13 martie 2011, la Earth Market/Targul Taranului, vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc, in zona Uranus, in curtea The ARK. Extras din prezentarea de retete stravechi: ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, ciorba de salata cu papara din oua de casa, marar si usturoi, galuste (sarmale) cu carne si de post, tocana de ceapa si rosii cu mamaliguta, platouri cu slanina, ceapa, mere si branza, desert de post din grau si nuca (coliva), orez cu lapte si prune uscate. | |
Citate din mezeluri Teyssier 04-09-2011, Bucuresti In 9 si 10 aprilie 2011, va asteptam, pentru satisfactia dumneavoastra, sa va intalniti cu mezelurile Teyssier. De la 1871 produse, veti gasi aici, la piata noastra Slow Food, un mezel crud-uscat, taiat mare sau hache gros, un mezel crud-uscat cu nuci si o branza cremoasa de capra. Sa nu uitati ca gasiti la piata de toate pentru o masa placuta. Dar ceea ce este important, sunt oamenii care va propun produsele. De aceea avem o piata Earth Market, pentru ca aici vin cei care produc. | |
De Florii, dupa cum spune datina 04-16-2011, Bucuresti Piata Earth Market/Targul Taranului va asteapta in 16 si 17 aprilie, cu producatorii selectati in ultimii ani, pentru a fi alaturi de noi. Cine poate tine, tine post. Sau tine de credinta si o sustine. Dar nu cu stomacul, de aceea ne adresam celor care doresc, si indraznesc sa ne sustina, sa ne viziteze in weekend-ul de Florii. | |
Veniti de luati Slow Food 04-20-2011, Bucuresti Va invitam sa luati Slow Food de la piata noastra, Targul Taranului, inscrisa in reteaua Earth Market a Slow Food International. Miercuri 20 si joi 21 aprilie, in pregatirea mesei de Paste, producatorii nostri va asteapta, ca sa va bucurati cand iesiti din post de produsele locale, realizate in Romania. Produse din carne, afumaturi, branzeturi, cozonaci, vinuri. Program de piata in zilele de miercuri si joi. | |
In luna mai, continuam sa ne vedem 05-21-2011, Bucuresti In luna mai, continuam sa va oferim intalnirea cu producatorii cu care lucram de mai multi ani. Putini, dar buni. Familia Oancea, Bangala, Barza, cu afumaturi si branzeturi, dl. Anghel cu masline si uleiuri de masline, direct din Grecia. Sucul minunat de mere de la Valea Mare si mezeluri Teyssier. Daca aveti noroc veti gasi si specialitatile de brutarie de la Creatorii de paine. | |
galerie foto | De la Iepuresti, plante aromatice la ghiveci 06-17-2011, Bucuresti Va asteptam sambata si duminica, la Targul Taranului, cu o oferta de la Vlad Stoian, adusa din gradina de la Iepuresti, plante aromatice la ghiveci: rozmarin, tarhon, menta, busuioc, cimbru, oregano, maghiran. Speram sa apreciati aceasta propunere, plantele sunt de la tara si sunt imbucurator de imbietoare. |
Sucuri, gemuri si siropuri de la Odorheiul Secuiesc 06-25-2011, Bucuresti Din Odorheiul Secuiesc, ne-a vizitat proiectul "Fructele traditiilor"(Szekelygumyolcs). Este un raspuns la problemele micilor fermieri, care trebuie sa isi uneasca fortele pentru a lucra impreuna, proiectul fiind un model de agricultura durabila. Este vorba de un model asociativ pentru micii fermieri din zona rurala, reuniti in scopul crearii unei facilitati de productie, a unei marci colective (brand) "Fructele traditiilor"si pentru comercializarea de sucuri si gemuri. Intreprinderea comunitara "Fructele traditiilor"a reunit fermieri din regiunea Odorheiului Secuiesc. Prin aceasta intreprindere comunitara care ofera facilitati de productie, fructele colectate de catre fermieri sunt prelucrate pentru a se obtine sucurile naturale de mere, gemuri si siropuri din fructe de padure (macese, afine, galbenele, paducel, porumbar, etc.). Produsele obtinute sunt recunoscute sub un brand local unic si reprezinta o valoare gastronomica deosebita. Structura asociativa este proprietara brandului "Fructele traditiilor", acesta fiind o identitata comuna pentru produsele realizate. Prin proiect fermierii s-au asociat si pentru a participa la cateva targuri in scopul promovarii produselor realizate. Proiectul "Fructele traditiilor" a fost finantat de Guvernul Norvegiei prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru crestere economica si dezvoltare sustenabila in Romania. Targul Taranului este un eveniment saptamanal organizat in fiecare weekend pentru a veni in sprijinul micilor fermieri, pentru a crea un lant alimentar scurt, a facilita intalnirea lor cu consumatorii si a permite atragerea acestora in sustinerea agriculturii durabile. Contact proiectul "Fructele traditiilor" Project Coordinator/Coordonator de proiect | |
Tuica de Moraresti de la dl. Buzdugan 07-09-2011, Bucuresti Tuica de Moraresti Arges este produsa de familia Buzdugan din comuna Moraresti, judetul Arges. Familia are traditie in acest domeniu, de mai multe generatii. Din anul 1990, familia Buzdugan dezvolta activitatea intr-o maniera moderna, dar pastrand caracterul traditional al distilieriei. Produsul se prezinta sub forma de bautura alcoolica, cu aroma si gust, specifice, de samburi de pruna. | |
Toamna incepe cu Targul Taranului 09-17-2011, Bucuresti Dupa o pauza binemeritata, va poftim la Targul Taranului/Earth Market. Ne vor fi alaturi familia Oancea de la Talmacel, familia Bangala de la Fundata si familia Istrate. De la Hunedoara, dl. Miclos cu o branza maturata veche, de la Valea Mare, de linga Campulung, un suc de mere varatice, full-load de vitamine. Li se adauga mustaruri de casa de la Kovacs si legume, de la agricultori organici. Va asteptam sambata 17 septembrie la The ARK, vis-a-vis de Piata de flori Geroge Cosbuc. Alte informatii la tel. +40213123835. | |
Targ, targ, tarani, in fiecare weekend 10-08-2011, Bucuresti Salut, un nou meeting cu produse traditionale! Produse din carne de porc si pui, cu atestat traditional, de la familia Oancea din Talmaciu, judetul Sibiu. Produse cu atestat traditional, din lapte de oaie, vaca de la familia Bangala din Fundata, de la familia Istrate, tot de acolo, judetul Brasov. Prajituri de la Baia Mare, tare gustoase, de la doamna Discalicau. Familia Manolescu ne tine cu vitamine, prin sucul de mere Valea Mare. La care il adaugam pe dl. Laci Kovacs, cu mustaruri si dulceturi. Daca dl. Dragoi reuseste sa vina, vom avea si miere. Am mai invitat si niste legumicultori cu legume ecologice, cu certificat. Domnul Florescu, cu tuica de la Cuca, il tot invitam, dar nu reuseste sa apara. Mai avem si cozonac de la dl. Vasile Galca, se numeste produsul Bujor. Celelalte contributii, sunt surprize, pentru ca unii producatori, apar, altii nu, ci doar din cand in cand. Este bine sa tineti legatura cu ei. Sa stiti cind revin. Speram ca de fiecare data, la Earth Market/Targul Taranului.
| |
De la Adamclisi, prezentare de vinuri ecologice, Patrician 10-08-2011, Bucuresti Sambata 8 octombrie, vom prezenta la Earth Market/Targul Taranului, vinul Patrician, de la Adamclisi. Acest vin este rezultatul unei combinatii stropite cu efort si munca de catre oameni si investitori, intre regiune, istoria locului, abordarea ecologica, podgoria, crama Francu. Discutii directe cu cei care construiesc acest produs, sambata la Earth Market/Targul Taranului. Cine este din Adamclisi si o poate dovedi, primeste o sticla de vin gratuit. Doar primii trei. | |
galerie foto | Povestea muraturilor de la Puiucu 10-15-2011, Bucuresti In aceasta sambata 15 si duminica 16, la Earth Market/Targul Taranului, vom avea muraturi si bunatati de la Puiucu. Nou de la Puiucu, in acest week-end: pepene galben, pere, gulii si zeama de varza limpede si rosie, cu firicele de marar in ea. Ardei copti, ardei umpluti cu varza, vinete coapre, zacusca, salata de varza rosie, dulceata de gutui. |
Patrician, un vin ecologic cu certificat 10-22-2011, Bucuresti O noua intalnire cu vinurile Patrician, sambata 22 si duminica 23 octombrie. Antreprenorii care gireaza realizarea acestui vin ecologic, Patrician, vor fi prezenti la Earth Market/Targul Taranului. Vinurile Patrician sunt o combinatie ambitioasa si arareori intalnita de Premium-Bio. Asadar, ele nu sunt doar vinuri bio, legal atestate astfel de Austria Bio Garantie, ci sunt si vinuri premium, cu denumire de origine controlata (DOC, pentru cunoscatori). Sunt vinuri produse in judetul Constanta, la Adamclisi, in vecinatatea monumentului roman Tropaeum Traiani. Denumirea vinurilor evoca nobletea antica romana inspirata, desigur, de anticul edificiu. Productia vinurilor a fost realizata in Crama Francu, constructie noua de la temelie pana la acoperis, dotata cu un ansamblu de utilaje moderne de ultima generatie.
Podgoria mama este, si ea, tanara, infiintata fiind incepand cu anul 2006, pe o suprafata de 130 de hectare, cu soiuri nobile de Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Chardonnay si Sauvignon Blanc. Crama Francu isi va face cunoscute 3 dintre vinurile sale: Cabernet Sauvignon 2009, Chardonnay 2010 si Cabernet Sauvignon Rose 2010.
De remarcat ca vinul Cabernet Sauvignon 2009 a fost baricat in butoaie de stejar, Crama Francu detinand un numar record de 1200 de asemenea baricuri. Vinurile Patrician ce urmeaza a fi prezentate sunt vinuri seci, netratate chimic, conservate natural, prin imbuteliere si mentinere la temperatura controlata.
Pentru alte informatii: www.vinecologic.ro.
| |
Cozonac Bujor, memorabil 11-12-2011, Bucuresti Povestea din Adevarul.ro: Despre cozonacul Bujor, pe care il gasiti la Targul Taranului..."Totul a inceput in urma cu zece ani, intr-o bucatarie putin spatioasa in care au inghesuit doua aragazuri. Ideea de a face un ban din dulciuri de casa a venit la o petrecere. Am fost la mai multe nunti si am observat ca petrecerile erau frumoase, dar prajiturile lasau de dorit. Sora mea mi-a spus ca decat sa stau la telenovele mai bine fac prajituri", isi aminteste Veronica Bujor. S-au pus pe treaba, iar la inceput s-au bazat doar pe propriile forte. Ovidiu avea pe atunci 18 ani, dar muncea cu tragere de inima alaturi de Veronica si de Cornel, parintii lui. Nu spun ca nu ma distram ca toti tinerii la 18 ani, dar lucram si cot la cot alaturi de parinti, pentru ca eram constient ca ceea ce faceam, faceam pentru mine", povesteste Ovidiu Bujor, administratorul afacerii. Primele comenzi le-au avut pentru prieteni. Am inceput cu prajituri, intai pentru cunoscutii care aveau nevoie la nunti, petreceri sau de Sarbatori. Dupa ce am vazut ca suntem apreciati, am inceput sa facem si cozonaci", explica Ovidiu Bujor. Toate aceste bunatati erau facute in primii ani in apartamentul din Suceava. Din mana in mana, Cozonacii Bujor au ajuns la scurt timp si in Capitala, unde au fost apreciati. Doi magnati din Bucuresti si din Botosani comanda saptamanal bunatati de la familia Bujor. Aveam comenzi cu sutele de Sarbatori. Acumulam capital si investeam in frigidere pentru a avea unde sa pastram produsele", isi aminteste Ovidiu Bujor. De Sarbatorile care tocmai au trecut, peste 5.000 de cozonaci Bujor au ajuns pe mesele romanilor." Mai multe in Adevarul.ro | |
Tarancuta Delicii la Targul Taranului 11-13-2011, Bucuresti In acest weekend, 12-13 noiembrie, asteptam pe artizanii hranei, cu produse de la Tarancuta Delicii. Povestea ''Tarancutei" a inceput de la placerea de a gati,a gati mancare sanatoasa, traditionala, autentica. Fara conservanti, coloranti. E-urisi "arome identic naturale. Gateste tot felul de gemuri si dulceturi fine, siropuri din muguri de brad, din floare de soc, din petale de trandafir, si multe altele, face zacusca de vinete, ciuperci si ghebe de padure....numai bunatati! | |
Marc de macese de la familia Toderic, din Reghin 01-20-2011, Bucuresti In Ardeal, gospodinele prefera sa prepare altcineva pasta, marcul de macese, din care se pregateste apoi acasa gemul de macese. Dupa gust si dupa starea de sanatate, cu acei indulcitori care sunt preferati. De asemenea marcul de macese este important pentru zonele muntoase din Ardeal, din secuime, unde nu culeg fructele. Desigur, va veti intalni si cu ceilalti producatori si bunele lor produse locale. | |
Gustos, natural si traditia rasplatita ! Bucate ardelenesti din Tara Ghimesului, la Targul Taranului 04-24-2009, Bucuresti Gustos, natural si traditia rasplatita! Familia Molnar Csaba si Maria din Lunca Harghitei-Gyimeskozeplok, judetul Harghita va asteapta sambata 25 aprilie intre 9 si 17:00 si duminica 26 aprilie intre 9 si 14:00 la Targul Taranului, la ARK-Bursa Marfurilor, vizavi de Piata de Flori Cosbuc, cu urmatoarele produse: file, ceafa, muschiuleti, jambon, cotlet, kaizer, paine de casa, pastrav afumat, carnati picanti, carnati de casa, carnat taranesc, carnat semiuscat, paine de casa alba cu cartof, paine de casa neagra cu secara si cartof. | |
Targul Taranului la ARK Bursa Marfurilor 04-21-2009, Bucuresti Grupul de Initiativa Radu Anton Roman organizeaza in fiecare week-end, din martie pana in decembrie, evenimentul 'Targul Taranului'. Aici gasiti produse traditionale si locale, proaspete, aduse din Transilvania, Moldova, Bucovina si din Europa. Branzeturi, produse din carne, verdeturi, prajituri de casa, toate cu specific regional romanesc si european. Acest eveniment face parte dintr-un program de educare a publicului pentru sustinerea produselor locale si a micilor producatori, dezvoltarea rurala si pastrarea traditiilor. | |
De Florii, Targul Taranului la ARK-Bursa Marfurilor 04-07-2009, Bucuresti Ca-n fiecare sambata si duminica, se intampla Targul Taranului la ARK Bursa Marfurilor, in Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei, vizavi de Piata de Flori Cosbuc. Unde ne imprietenim, degustam si ciorbarim de Florii ! Cu taranii sa te stii ! Dulciuri de casa, poale-n brau, zacusca cu ciuperci, magiun de prune de la Topoloveni, cozonaci de la Sucevita, bunatati de la Brusturoasa-Palanca, gemuri din satele sasesti, oua incondeiate. Va asteapta familiiile Slevoaca, Suciu, Istrate, Barza, Vermesan, Lazureanu ! Un eveniment degustat de 24 FUN si gustat de Radio Guerilla. | |
Un Paste cu bucate taranesti !! 04-06-2009, Bucuresti In fiecare zi pana in Vinerea Mare, Adevarul.ro si Targul Taranului iti ofera zilnic unul din cele 10 Cosuri de Paste, pline cu bucate traditionale in valoare de 200 RON, pregatite pentru tine in casa dupa obiceiurile vechi din satele romanesti. Clic aici | |
galerie foto | Pe 2 roti la piata 04-04-2009, Bucuresti Pe 4 aprilie Grupul de Initiativa Radu Anton Roman, Asociatia Prietenii Muzeului Taranului Roman, Bate Saua sa Priceapa Iapa si Veloteca te invita cu bicicleta la cumparaturi ! Te asteapta produse traditionale din Transilvania, Moldova, Bucovina, Italia si Franta. Si ciorbaria La Anuta ! La Targul Taranului puteti face cumparaturile cu bicicleta, dar puteti cumpara si biciclete sau accesorii de bicicleta pentru cumparaturi. |
La masa cu italienii, redeschiderea Targului Taranului 03-14-2009, Bucuresti Cu ocazia redeschiderii Targului Taranului Roman, in 14 martie 2009, de la ora 11:00, va asteptam la masa cu italienii, in cadrul evenimentului "Ospitalita-m-as !!!". Alaturi de produsele italiene, salamuri si branzeturi ce provin din nordul pana in sudul Italiei, vom oferi vizitatorilor targului si produse traditionale romanesti, mezeluri si branzeturi, dulceturi si cozonaci, aduse de la Crit, Fundata, Sulita, Saschiz. | |
galerie foto | Din Auvergne, salam de magar 03-28-2009, Bucuresti Va asteptam si in acest week-end la Targul Taranului cu produse traditionale si originale, din Romania si restul Europei. Ne imprietenim, degustam si ciorbarim la ARK Bursa Marfurilor. Acesta sfarsit de saptamana este un week-end "Manger romaneste !". Din cuprinsul Targului: Salam de magar din Regiunea Auvergne si alte 9 feluri de salam uscat: salam de mistret, salam de rata, salam cu rozmarin, salam cu piper, salam cu branza de mucegai. Salam de caprioara. Jambon din Auvergne. Pate de rata, mistret. Vinuri si branzeturi. Branzeturi de capra de la Crit. Cas dulce si cas afumat de la Fundata. Pastrav in cetina, de la Sadova. Zacusca cu ciuperci, magiun de prune si cozonaci de post de la Sucevita si Topoloveni. Un eveniment gustat de 24 FUN si degustat de Radio Guerilla. Ciorbaria la Anuta. Targul Taranului este o piata de mici producatori, in care acestia aduc produse traditionale din carne, lapte precum si preparate culinare de casa, romanesti si europene, pentru a fi degustate si cumparate de catre cei care doresc sa afle cine sunt oamenii, care sunt retetele, de unde provin produsele, ce povesti aduc cu ei si care sunt traditiile locale fara de care nu ar exista produsele traditionale. |
galerie foto | Targul Taranului la Bursa Marfurilor 02-27-2009, Bucuresti Bursa Marfurilor redevine gazda Targului Taranului din 14 martie 2009. In acest an Bursa va gazdui si o serie de evenimente culturale, dezbateri, concerte, toate dedicate artelor creative. |
O noua locatie 11-01-2008, Bucuresti Din 1 noiembrie, Targul Taranului Roman va asteapta in Sos. Kiseleff nr.3, la Muzeul Taranului Roman. Micii producatori cu care v-ati intalnit in cursul anului, din aprilie pana in luna octombrie 2008, dar si anul trecut in sfarsit de decembrie, va asteapta si aici, cu produse traditionale, realizate dupa retete stravechi. | |
Cascavaluri de la Fratautii Vechi, din Bucovina 02-05-2011, Bucuresti Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman sustine prin Targul Taranului micii fermieri si produsele locale. In 5 si 6 februarie 2011, prezentam publicului produsele familiei Cucos, tinerii Liliana si Bogdan, din Fratautii-Vechi, judetul Suceava. Ei sunt a doua generatie de producatori, fiind personal implicati in afacere. Proiectul lor completeaza economia rurala a zonei, pentru ca prelucreaza lapte de la fermieri locali, care sunt proprietari ai unor turme de vaci cu efective de 3-7 capete. Localitatea este la poalele Obcinele Bucovinei, la 8 kilometri de Radauti. Familia Cucos prezinta in acest week-end la Targul Taranului, cascaval din lapte de vaca, prin oparirea casului. Liliana si Bogdan vor avea pe masa cascaval cu nuca, cascaval cu busuioc, cascaval cu negrilica, cascaval cu ardei si verdeata, cascaval cu boabe de mustar brun, cascaval afumat in afumatoare de lemn cu rumegus de fag si cetina de brad. Este folosita cea mai veche si cunoscuta intrebuintare a semintelor de negrilica, pentru aromatizarea branzeturilor – reteta mostenita de la parinti. | |
Din toata tara, producatori vedete la Targul Taranului 05-06-2009, Bucuresti In 9 si 10 mai, Grupul de Initiativa Radu Anton Roman va invita la Targul Taranului, unde va veti intalni cu producatori de produse traditionale veniti din toate colturile tarii. La acest sfarsit de saptamana ne vom reintalni cu: 1. Elena Nicolae (Nusa) - sambata | |
galerie foto | De la Valea Mare, un suc de mere uimitor 02-05-2011, Bucuresti Despre Valea Mare vorbesc chiar cei care il produc. "Valea Mare este o tanara marca locala creata de iubitori de fructe pentru iubitori de fructe cu scopul declarat de a-ti oferi cel mai bun suc de mere, obtinut direct din natura. Noi stim ca la fel cum doar cele mai bune mere pot da cel mai bun suc de mere, numai o afacere de familie creata cu multa dragoste pentru produse direct din natura poate oferi un suc natural de cea mai buna calitate."
Il gasiti la Targul Taranului in aceasta sambata si duminica, 5 si 6 februarie.
|
galerie foto | Zile dobrogene 10-04-2008, Bucuresti In primul sfarsit de saptamana din octombrie, Targul Taranului Roman ofera publicului arome, experiente, evenimente si intamplari despre si din Dobrogea, alaturi de oferta deja obisnuita de produse din celelalte regiuni ale tarii. Sambata 4 octombrie, 10-17:00 Expozitie culinara, must, degustare de vinuri dobrogene, produse traditionale dobrogene, lectie de gatit bors lipovenesc, expozitie fotografica "Dobrogea. Inceputul lumii" (Razvan Voiculescu), colectia Gastronomica (Humanitas Multimedia), obiecte de anticariat din si despre Dobrogea. Ora 15:00, Corul aromanilor farseroti din Cogeleac prezentat de Grigore Lese. Duminica 5 octombrie duminica, 10-14:00 Expozitie culinara, must, degustare de vinuri dobrogene, produse traditionale dobrogene, expozitie fotografica "Dobrogea. Inceputul lumii" (Razvan Voiculescu), colectia Gastronomica (Humanitas Multimedia), obiecte de anticariat din si despre Dobrogea. |
Ziua Producatorului Traditional la Targul Taranului Roman: Ion Taran Baciu 09-06-2008, Bucuresti Ion Taran Baciu, mic producator de produse traditionale din carne, vine din Bucovina, comuna Fundu Moldovei, pentru a se intalni cu publicul, sambata, 6 septembrie ora 11:00 la Targul Taranului Roman (la Piata Amzei). Targul Taranului Roman organizeaza periodic evenimentul Ziua Producatorului Traditional, o actiune in care chiar producatorul este cel care isi prezinta produsele, stand de vorba cu publicul, povestind si dezvaluind secretele produselor sale si demonstand astfel care este puterea traditiei: gust bun, prospetime, originalitate. La vanzare, produsele sale de carne bucovinene au dat nastere intotdeauna la cozi serioase, cumparatorii fiind incantati de produsele oferite. In cadrul targului, acesta va oferi carnat traditional de Bucovina, jambon traditional de Bucovina, carnat cu busuioc, carnati de oaie, muschi de porc semicrud Bucovina, specialitate din pulpa de porc impletita, pulpa de vitel umpluta, muschi de porc impanat cu piept de pui de casa, muschi semicrud de vitel, piept de porc umplut, pulpa de miel la cuptor cu rozmarin in bait de vin alb, pastrama de porc. Ziua Producatorului Traditional este o manifestare prin care organizatorii sustin micii producatori de produse traditionale. | |
galerie foto | Editia de iarna a Targului Taranului Roman la Bursa Marfurilor Creative 12-04-2008, Bucuresti, Uranus - Calea Rahovei 196 A Incepand de sambata, 6 decembrie 2008, Targul Taranului Roman va invita, cu ocazia sarbatorilor de iarna, intr-o noua locatie din Capitala: Bursa Marfurilor Creative Bucuresti (fosta Vama Antrepozite, creatie din sec. XIX a arhitectului Giulio Magni si a lui Anghel Saligny), langa Piata de Flori Cosbuc (Uranus, Calea Rahovei 196 A). In fiecare sambata si duminica inainte de Craciun, puteti regasi la Targul Taranului Roman traditiile de iarna si bucatele romanesti de sarbatori, pregatite in casa si prezentate in targ de producatori din Transilvania, Bucovina, Maramures, Oltenia, Moldova si Dobrogea. Carnati cu usturoi, cu busuioc, afumaturi, toba, caltabos, pastrame, jamboane, slana si sorici, cozonaci, paine de casa, horinca si multe dulciuri sunt doar cateva dintre produsele de Craciun pe care le puteti degusta si cumpara. Si pentru ca targuiala este o traditie pe care toate marile orase o pastreaza in spatiile publice incarcate de istorie, Targul Taranului Roman va invita in luna decembrie sa redescoperiti inca o zona din Bucuresti, viitorul Soho, pregatita sa reintre in circuitul de trasee turistice din centrul orasului: Uranus - Rahova, veche zona industriala si comerciala a Bucurestiului. Targul se va desfasura in decembrie in perioada 6-21 decembrie, in fiecare sambata (intre orele 10:00 si 17:00) si in fiecare duminica (intre orele 8:00 si 14:00). |
galerie foto | De ce dadeau oltenii legumele pe carnatii de Sibiu - Povesti si retete din Marginimea Sibiului la Targul Taranului Roman 07-26-2008, Bucuresti Numai la Targul Taranului Roman, o piata ce sustine micii producatori de produse traditionale romanesti si educatia pentru pastrarea traditiilor culinare romanesti, Gheorghe Barza si Lucia Barbosa, tarani din Marginimea Sibiului vor prezenta retetele produselor lor din carne si lapte. Doar sambata 27 iulie 2008, ora 11:00, in Piata Amzei, la Targul Taranului Roman, ei vor povesti publicului despre retetele stravechi si vor oferi o gustare savuroasa, pe care nu o veti gasi niciodata in rafturile supermarketurilor. |
galerie foto | Daca esti din Talmaciu, ai reducere de la Oancea 06-28-2011, Bucuresti Reduceri cu buletinul pentru cei care sunt nascuti in Talmaciu, judetul Sibiu. Veniti cu buletinul sa aratati ca sunteti din Talmaciu, stati de vorba cu producatorii si raspundeti la intrebari privind localitatea si aveti reducere la cumparaturi. Primim doar cu un singur buletin de Talmaciu de persoana si aceea sa fie posesorul. Scopul promotiei: sa dovedim publicului ca avem in Targul Taranului, producatori care detin tot lantul alimentar: crestere si cultivare, recoltare si productie, procesare si retete originale. |
galerie foto | Mici producatori din Targul Taranului Roman au absolvit cursurile de igiena alimentara 07-19-2008, Bucuresti Sambata 19 iulie 2008, la ora 11:00, mici producatori locali participanti la Targul Taranului Roman din Bucuresti, primesc certificatele de absolventi ai cursurilor "Fundamentele igienei alimentare" acordate de Royal Society for the Promotion of Health din Marea Britanie, o organizatie neguvernamentala care functioneaza sub patronajul Majestatii Sale Regale, Regina Elisabeta a II-a. Certificatele, recunoscute in lumea intreaga, vor fi inmanate de catre dl. Jim Turnbull, director al Fundatiei ADEPT. Acesta este sfarsitul unei etape, cursurile organizate de catre Fundatia ADEPT au fost urmate in total de catre 41 de mici producatori locali si familiiile lor in perioada februarie-martie 2008, la Saschiz, in judetul Mures. Instruirea a fost realizata de catre tehnologul John Taylor, trainer si examinator al Royal Society for the Promotion of Health (RSPH) din Marea Britanie. |
galerie foto | Scoala de Gust 06-28-2008, Bucuresti Expertul bucatar Rosario di Donna, consultant Slow Food Puglia, propune bucurestenilor o degustare de produse tipice locale italiene din Abruzzo, Sardinia si Puglia. |
galerie foto | Bunataturi din Tara Fagarasului 07-12-2008, Bucuresti 12.07.2008 la orele 11:30, in Targul Taranului Roman, familia Lazureanu din Fagaras prezinta secretele prepararii produselor traditionale din carne - ale caror retete au fost mostenite din stramosi - si va ofera o degustare de neuitat. |
Targul Taranului Roman la Indagra 06-03-2008, Bucuresti Targul Taranului Roman organizat in parteneriat de Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Primaria Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti participa impreuna cu Muzeul Taranului Roman, cu stand la Indagra Food, Salonul de produse ecologice - Eco Agricultura, pavilionul 30. La standul Targul Taranului Roman vor fi prezenti in perioada 4-8 iunie 2008 cu produse traditionale de casa, mici producatori din Crit (Brasov) cu branzeturi de capra si dulceturi din zona satelor sasesti, producatori din Fundata (Brasov) cu branzeturi de oaie, precum si din Fagaras ( Brasov) cu produse traditionale din carne, proaspete. Targul Taranului Roman va functiona in acest sfarsit de saptamana si la Piata Amzei, ce de obicei. Indagra Food (http://www.indagra-food.ro/) este prima manifestare desprinsa din IndAgra, avand o tematica dedicata exclusiv industriei alimentare. Indagra Food s-a nascut din efortul continuu al ROMEXPO de a veni in intampinarea cerintelor expozantilor care au solicitat evidentierea sectiunii de industrie alimentara distinct fata de cea de agricultura si zootehnie si pentru a incuraja tendinta de extindere a suprafetei expozitionale solicitate de catre acestia. Targul Taranului Roman (http://www.targultaranului.ro/) urmareste relansarea pietelor taranesti prin promovarea micilor producatori locali si familiarizarea consumatorilor cu produsele lor traditionale. Targul Taranului Roman este un program mai amplu, care presupune si identificarea de noi produse traditionale, sprijinirea productiei celor deja confirmate prin oferirea unui cadru organizat, sesiuni de instruire pentru producatori, evenimente, demonstratii, precum si instituirea unor reguli de piata in respectul celor europene. Muzeul Taranului Roman (http://www.muzeultaranuluiroman.ro) se inscrie in familia europeana a Muzeelor de Arte si Traditii Populare. Este un muzeu national, patronat de Ministerul Culturii. Posesorul unor colectii de obiecte deosebit de bogate, adapostit intr-o cladire-monument istoric, in stil neo-romanesc, practica o muzeografie cu totul aparte, care i-a prilejuit in anul 1996 onoarea atribuirii trofeului EMYA - European Museum of the Year Award. Stilul original de expunere se prelungeste si in publicatiile muzeului, in actiunile de tip Muzeul Misionar, Scoala Satului sau in evenimente ca vernisaje, concerte, conferinte. | |
Pre-martisor Slow Food la Earth Market 02-26-2011, Bucuresti In acest week-end, 26 si 27 februarie, ii avem alaturi de noi, pe cei din familia Oancea, de la Talmacel, din Marginimea Sibiului. Ce ne spun Maria si fiul ei Ionut Oancea despre modul de productie al preparatelor locale ? "De ce produsele noastre sunt produse locale, neindustriale ? Nu preparam cantitati mari din fiecare sortiment, fiind o afacere de familie, nu avem angajati, iar procesul de productie necesita mult timp, pentru ca fiecare produs se prepara altfel. Procesul cere foarte mult timp. Pentru 30 kg carnati Sibiu, lucreaza o persoana timp de o ora la transatul carnii din carcasa, 1/2 ora la pregatitul acesteia, prepararea condimentelor si punerea la maturare, 2 ore macinarea si umplerea membranelor si 4 ore hituirea)." | |
galerie foto | Slow Food cu Rosemary Barron 05-21-2008, Bucuresti Rosemary Barron va invita duminica, 25 mai orele 11:00, la o lectie de gatit despre retete noi cu produse din Targul Taranului Roman. |
Un nou week-end Targul Taranului 01-20-2010, Bucuresti La Targul Taranului va invita Slow Food Valahia Gusturilor ! In 23 si 24 ianuarie 2010, gustos, bun si traditia respectata ! De Ziua Unirii la Targul Taranului.... va asteptam cu produse traditionale. Afumaturi si branzeturi de la Talmacel, de la Bran. Carnati, pastrame de la Oancea si Barza ! Micii producatori locali cu povestile lor va asteapta !!! La ARK Bursa Marfurilor, in vechea Cale a Rahovei, la 196 A, colt cu str. Uranus, vizavi de Piata de Flori George Cosbuc, Bucuresti. | |
Targul Taranului din nou, in 16 ianuarie 2010 01-16-2010, Bucuresti Targul Taranului isi reia seria de evenimente saptamanale la ARK Bursa Marfurilor. Va asteptam in 16 si 17 ianuarie, intr-o noua ambianta, am schimbat cortul. | |
Trei zile de Targul Taranului la MTR 12-11-2009, Bucuresti In 11-12-13 decembrie, Slow Food Valahia Gusturilor si Muzeul Taranului Roman, va asteapta in Sos. Kiseleff, la o editie speciala a Targului Taranului, cu ocazia celebrarii Terra Madre. O intalnire cu produsele traditionale, aduse mai aproape de bucuresteni. Detalii la info@targultaranului.ro | |
Slow Food Valahia Gusturilor si Targul Taranului 12-05-2009, Bucuresti Ca in fiecare week-end si in acesta va asteptam alaturi de noi, la ARK Bursa Marfurilor, cu bucate taranesti pentru guri imparatesti. Pastrame, afumaturi, branzeturi de casa, prajituri, si alte delicii regionale. Detalii la info@targultaranului.ro | |
Conferinta despre produsele traditionale 12-10-2009, Bucuresti Cu ocazia Zilei Internationale Terra Madre, Slow Food Valahia Gusturilor si Slow Food Bucuresti, organizeaza o dezbatere despre politica comunitara a Uniunii Europene privind produsele cu denumire de origine agricole si alimentare, specialitatile traditionale garantate (STG). Intalnirea va avea loc in 10 decembrie 2009, la Muzeul Taranului Roman. Pentru mai multe detalii, info@targultaranului.ro. Despre Terra Madre, informatii aici: http://www.slowfood.com/terramadreday/ | |
galerie foto | Un pic mai devreme, in 2 si 3 aprilie 03-30-2010, Bucuresti Vineri 2 aprilie si sambata 3 aprilie este Targul Taranului si Earth Market la ARK Bursa Marfurilor. Pentru cei care vor de-ale pamantului, pretuiesc produsele locale si stiu ce inseamna sa gusti si sa traiesti cultura Slow Food, este indicata o raita pe la Targul Taranului/Earth Market. Gasiti mai multe informatii despre ce intreprindem la Centrul de Informare Slow Food, o carte la Slow Book si puteti pune de o tacla cu prietenii. Cultura gusturilor adevarate la ARK Bursa Marfurilor, vis-a-vis de Piata de Flori Cosbuc, in str. Uranus colt cu Calea Rahovei. Experimenteaza in fiecare weekend ! |
galerie foto | In 20 martie clanul Barbulestilor vine cu mancare de casa 03-20-2010, Bucuresti Earth Market-Targul Taranului este deschis si in weekend-ul din 20 si 21 martie. Pentru cei care au mai multa disponibilitate la deplasare si tentatia sanatoasa de a manca impreuna cu prietenii. Va propunem o intalnire cu clanul Barbulestilor, despre care vom afla cine sunt, doar la fata locului. Va asteptam la ARK Bursa Marfurilor. |
galerie foto | Lansare Earth Market in 6 martie 03-06-2010, Bucuresti Din 6 martie Targul Taranului devine prima piata turistica acreditata Earth Market din Europa de est. Descopera cultura Slow Food, placerea de a degusta impreuna cu ceilalti: bunatati de-ale pamantului, branzeturi carpatine, afumaturi taranesti, stropite cu tarii traditionale. Experimenteaza in fiecare weekend ! |
galerie foto | Targul Taranului cu bunataturi 02-20-2010, Bucuresti De buna seama asteptati sa va revedeti cu Bangala, Istrate, Florescu, Dan si ceilalti prieteni ce vin din tara cu gustoasele si aratoasele produse traditionale. Puteti degusta tuica si asculta povestea ei spusa de Florescu, sau puteti bea un pic de suc de mere. Branzeturi, afumaturi si alte deosebite produse va asteapta sa le apreciati. La ARK Bursa Marfurilor. |
Din nou la targ 04-24-2010, Bucuresti In 24 si 25 aprilie, continuam sa experimentam si sa oferim publicului placerea de a minca impreuna cu ceilalti. Si in acest weekend va asteptam la Targul Taranului. Mihaela Moldovan isi incearca de ceva timp mina si cuptorul secret cu baghete de paine si ingrediente la indemana, nuca sau masline. La Centrul de Informare Slow Food, avem gemuri din satele sasesti sau suc de mere de la Malancrav. Linga care se pot afla si paste fainoase de la PETRAS BIO. Dar nu putem sa va spunem totul. Pentru ca dvs. alegeti. | |
galerie foto | Slow Food Valahia Gusturilor a reluat evenimentele Targul Taranului 09-21-2009, Bucuresti Din 12 septembrie, in fiecare week-end Targul Taranului isi reia seria obisnuita de intalniri cu publicul sustinator al produselor traditionale, dar si al valorilor miscarii Slow Food International. Va invitam asadar in fiecare sfarsit de saptamana cu prietenii, la Targ, la ARK-Bursa Marfurilor, pentru a gusta bunataturi de la tara si pentru ne destinde impreuna. Planul nostru este sa organizam evenimente in acest sfarsit de an la Muzeul Taranului Roman in jurul datelor traditionale, Sf. Dumitru, Sf. Nicolae, iar de Craciun la ARK-Bursa Marfurilor. Nu va putem oferi informatii concrete decat in preajma evenimentelor, de aceea consultati des situl nostru sau scrieti-ne la info@targultaranului.ro |
galerie foto | Friptura de Turda, preparata de Arpi bacs la Targul Taranului 08-15-2009, Bucuresti Pe 15 si 16 august, de dimineata de la 9:00, ca omul gospodar, pana spre 16:00, Targul Taranului imbraca haine de sarbatoare si coboara in timp intr-o zi de targ de pe vremea strabunicilor. Te asteapta la ARK Bursa Marfurilor (vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc). Jakab Arpad (Arpi bacsi) mostenitorul in varsta al reteti, in varsta de 86 de ani gateste friptura de Turda in aer liber. Vom avea piata cu branzeturi si afumaturi care le stau alaturi, ca de obicei. Va insotesc carnatii din barda din zona Botosaniului si afumaturi fragede ardelenesti, pastrama de oaie de la Fundata, branza de burduf dichisita si ea de sarbatoare intr-un cosulet de brad. Ciocolata de casa iti trezeste bucuria de copil, kurtos-kolacsi te asteapta aburind impreuna cu siropuri naturale si toate celelalte bunatati romanesti, din pacate de mult uitate. Rumenite de soare si neatinse de nimic din ce nu e al pamantului te asteapta legumele si fructele venite tocmai din Teleorman pentru aceasta zi de sarbatoare. |
galerie foto | Slow Food Targul Taranului va invita la inaugurarea terasei Musafir by Amarjit 07-17-2009, Bucuresti La terasa Musafir by Amarjit va asteptam cu preparate culinare indiene gatite din pui, miel, capra si vita sub ochii pofticiosilor: malai-kofta, tandoori chicken, butter chicken, Shahi Paneer, ceai masala. In fiecare zi de la 11:00 pana la ultimul client, incepand cu 18 iulie a.c., la ARK Bursa Marfurilor, vizavi de Piata de Flori Cosbuc, str. Uranus colt cu vechea Cale a Rahovei 196 A, sector 5. |
galerie foto | Bucate gustoase de la Sibiu, un nou eveniment Targul Taranului 07-11-2009, Bucuresti Natural, gustos si traditia rasplatita! Bucate taranesti traditionale specifice zonei Sibiului, aduse de familiile Oancea, Barza si Trifu va asteapta chiar in mijlocul Bucurestiului la ARK - Bursa Marfurilor ! Un eveniment Targul Taranului organizat pe 11 si 12 iulie 2009 (vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc), la care participa numai producatori locali si unde sunt prezentate produse traditionale, pentru a sprijini dezvoltarea locala rurala. |
galerie foto | La bunatati taranesti cu prietenii te intalnesti ! 07-04-2009, Bucuresti Sambata 4 iulie 2009, o noua intalnire la Targul Taranului cu bunatati - urda de capra, vaca si oaie, cu paine de la Ghimes, din Harghita si cas de oaie, cas de vaca si cas afumat de la Bran, Zarnesti si Fundata. Produse din lapte de capra de la Crit si branzeturi de oaie de la Talmacel. Afumaturi din carne de porc si vita, carnati picanti de la Condriuc. Degustari si gustari pentru cei pofticiosi, la Targul Taranului de la ARK-Bursa Marfurilor. Duminica 5 iulie 2009, bucate taranesti pentru guri imparatesti ! La Targul Taranului, intalnire cu d-na Stochita din Teleorman si prajiturile ei minunate, realizate in casa, cu specific local. Domnul Lepadatu, un mester de vase pentru hrana din lemn de salcie, va spune povestea acestora. A mestesugului deosebit pastrat in familie, intr-o localitate langa Ramnicu Valcea. Care este lemnul bun si care este lemn prost, pentru ca un doar vas bun se aseaza bine pe masa, cand pregatesti o salata. La ARK-Bursa Marfurilor, te reintalnesti cu traditia ! |
galerie foto | Din Tara Hategului, la Targul Taranului, suc de mere Iana 06-27-2009, Bucuresti Targul Taranului va invita sa gustati o bucatica de natura intr-un pahar cu suc de mere din Tara Hategului! Pe 27 si 28 iunie 2009 de dimineata devreme de la ora 9:00 pana spre dupa-amiaza, Targul Taranului va asteapta, pe doua roti sau pe patru roti, dupa preferinta, la ARK - Bursa Marfurilor (vis-à-vis de Piata de Flori George Cosbuc).
Vedeta acestui week-end este sucul de mere Iana din Tara Hategului, adus de la sute de kilometri la Bucuresti. Este un produs autentic, natural, pasteurizat, fara conservanti, care ofera aroma unei dimineti racoroase de vara daca este tinut la rece. Facut din mere pe care taranii le culeg pe cand bruma inca nu le-a parasit, din copaci vechi de acum zeci de ani, ce nu au nevoie de ingrasaminte.
|
galerie foto | Targul Taranului te invita sa iti amintesti gustul painii din cuptorul bunicii ! 06-20-2009, Bucuresti Targul Taranului va invita sa gustati o bucatica din anii copilariei! Pe 20 si 21 iunie 2009 de dimineata devreme de la ora 9:00 pana spre dupa-amiaza, Targul Taranului va asteapta, pe doua roti sau pe patru roti, dupa preferinta! Va asteptam la ARK - Bursa Marfurilor (vis-a-vis de Piata de Flori George Cosbuc). Va asteptam sa va desfatati cu un suc de mere din Tara Hategului, carnati moldovenesti si afumaturi fragede ardelenesti de-ti lasa gura apa, si-o branza de capra sau de burduf (dupa gust!), un cas transilvanean de la Fundata, sau poate o mozzarela de bivolita pentru cei mai cu pretentii. |
galerie foto | Fundatia ADEPT si Tarnava Mare, la Targul Taranului 06-13-2009, Bucuresti Targul Taranului va invita la un festin de amintiri de pe vremea bunicii! Pe 13 si 14 iunie 2009 de dimineata devreme de la ora 9:00 pana spre dupa-amiaza, Targul Taranului va asteapta sa va reamintiti gustul copilariei! Va asteapta jamboane si pastrame de-ti lasa gura apa, continuand cu o afumatura frageda ardeleneasca si-o branza de capra sau de burduf (dupa gust!) de toata frumusetea. Diversitatea gastronomica este asigurata cu bors de peste de la tanti Lina. Intre gustarele, se bea o tuica si-o palinca de-a noastra ca sa-si revina stomacul si se incheie maiestuos cu o dulceata de Saschiz sau un magiun ca al bunicii. |
Slow Food la Targul Taranului 06-02-2009, Bucuresti Slow Food Turda si familia Kepes va asteapta la Targul Taranului, Familia Kepes continua traditia familiei, parintii fiind si ei apicultori iar acum ei se mandresc cu predarea stafetei fiului lor. Au 200 familii de albine cu care ei se muta in zone diferite in functie de sezon pentru a produce mierea de tei, salcam, brad, pajiste montana, zmeura si altele. Familia Kepes ofera spre vanzare propolis si polen, folosite ca si antibacterian si antibiotic natural continand toata gama de vitamine. Mana de brad contine saruri minerale cum ar fi calciu, magneziu sau fier. Nu vor lipsi sucul din mere culese in Tara Hategului, miere de albine adusa de la Turda, ulei de nuca proaspat tras la presa. Convivium Brusturoasa-Palanca va aduce de la Brusturoasa-Palanca, siropuri, dulceturi, gemuri din fructe de padure, branza de oaie in custiug de brad, branza de burduf, miere de albine din flora spontana de pajisti si pasuni montane, paine de casa si alte “copturiâ€ÂÂ. | |